Лоренцо Музети прекърши надеждите на Новак Джокович да спечели трета титла

...
Лоренцо Музети прекърши надеждите на Новак Джокович да спечели трета титла
Коментари Харесай

Сензацията е факт: Героичен Музети повали Джокович след немислим обрат в Монте Карло!

Лоренцо Музети прекърши очакванията на Новак Джокович да завоюва трета купа в Монте Карло, елиминирайки го в осминафиналната фаза на конкуренцията. Италианецът изоставаше с 4:6 2:4, само че все пак прояви забележителна борбеност и съумя да реализира съвсем невъобразим поврат, с цел да излезе като краен победител от конфликта, в който станахме очевидци на  след 4:6 7:5 6:4 и да си обезпечи място в четвъртфиналите, където ще се изправи против своя съотечественик Яник Синер.

Световният номер едно изглеждаше в доста по-добра форма по отношение на откриващия си мач в шампионата и беше познатата стена от главната линия, а младокът всекидневно пръв трепваше в множеството продължителни разигравания и по този начин се стигна до пробив в интерес на топ поставения. Италианецът незабавно отговори на предизвикването и сподели образно за какво е спечелил последните си три сета в шампионата на нула, като в деяние влезе неговият великолепен бекхенд по правата, който му донесе рибрейк. Джокович обаче още веднъж пое контрола над дуела в свои ръце и хвана неопитен неколкократно противника си с къси топка, а това му разреши да се откъсне напред с 5:2.

Наглед всичко изглеждаше решено в интерес на любимеца, единствено че 21-годишният тенисист не се отхвърли и стартира даже да надиграва Ноле от главната линия, което му разреши да сервира за равнене на резултата. Все отново двукратният първенец заигра най-хубавия си тенис в точния миг и доближи до три следващи сетбола, а Музети се пропука при последната брейк точка и откриващата част отиде в актива на балканеца.

`Come on, say the line...`

TENNIS NEARER THE GODS
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР